Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]






Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere Samsung'da root işlemi nasıl gerçekleştirilir ondan bahsedeceğiz  Android işletim sistemli telefonlarınızda yönetici yetkisine sahip olabilmek için Root işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Yani telefon tamamen açık kaynak kod olarak elimize geçiyor Root işlemi sayesinde, akıllı telefonunuzda yüklü gelen uygulamaları kaldırabilir veya telefonunuza çeşitli özelleştirmeler yapabilirsiniz. 

Android Root nedir ve ne işe yarar?

RootLinux tabanlı işletim sistemlerinde Yönetici Yetkisine sahip olmak için yapılan işlemdir. Android işletim sisteminde Linux tabanlı çalıştığı için bu işlemi yapmamız gerekiyor. Yönetici yetkisine sahip olduktan sonra Android’li cihazımıza her türlü modifikasyonları yapmamıza izin veriyor. Örnek vericek olursak full oyun hilesi play store ücretsiz apk indirme vb .

Root, garanti dışı bırakır mı?

Akıllı telefonlarımız ilk aldığımızda firmalar tarafından yüklenen ROM ile gelmektedir. Bu ROM‘u değiştirmek isteyen kullanıcılar Root işlemeni yapmalılar. Akıllı telefonunuzun ROM‘unu değiştirerek onu hızlandırabilir veya özelleştirebilirsiniz. Unutmadan belirtmemiz gereken bir kısım ise, Root işlemi akıllı telefonunuzun garanti kapsamına dahil değildir. Root işleminden sonra cihazınız bozulursa teknik servis sizden ücret talep edecektir  Fakat cihazınızı Unroot yapar ve servise gönderirseniz, tamiri garanti kapsamından yapılacaktır.

Root nasıl yapılır?

Root işlemine başlamadan önce cihazdaki verilerimizin yedeğini almamız gerekiyor. Yedeklerimizi aldıktan sonra OdinUSB sürücü ve Root dosyalarını temin etmeliyiz. Root dosyasının cihazımız ile uyumlu olmasına dikkat etmemiz gerekiyor, uyumlu olmazsa cihazımız açılmayabilir. USB sürücülerini Samsung’un kendi sitesinden temin edebilirsiniz. 
– İlk başta cihazımızda Ayarlar – Güvenlik – Bilinmeyen Kaynaklar’a izin veriyoruz.
– Cihazımızı kapattıktan sonra Download Mod’a giriyoruz. Onun içinde Ses Kısma + Home + Güç tuşuna basıyoruz. Açılan ekranda Ses Açma tuşuna basıp bilgisayara bağlıyoruz.
– Odin Programını açıyoruz ve cihazımızı PC’ye bağlıyoruz.
– PDA kısmından Root dosyamızı seçiyoruz ve Start tuşuna basıyoruz.
– Cihazımız birkaç defa açılıp kapandıktan sonra işlemimiz tamamlanmış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]