Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Mobil cihazlara olan ilgi ve mobil cihazların gelişmesi sayesinde mobil oyunlar pc oyunlarına kafa tutar hale geldi. Hatırlarsanız 10 sene öncesinde pc platformunda ücretsiz kaliteli oyun bulmak imkansıza yakındı fakat şimdi mobil platformlar sayesinde ücretsiz binlerce harika seçeneğimiz var. Bu yazımızın konusu ise mobil platformlardaki en iyi simülasyon oyunları. 

Simülasyon, bir şeyin benzeri veya sahtesi anlamında kullanılıyor. Yani gerçekte araba süremiyor olabilirsiniz ama araba simülasyonu sayesinde araba sürmüş kadar olursunuz. Tabi simülasyonlar bir çok konuda oluşturulabiliyor. Uçak simülasyonu, gemi simülasyonu, tren simülasyonu, ekmek simülasyonu, keçi simülasyonu, köpek balığı simülasyonu, çiftlik simülasyonu, inşaat simülasyonu vs. vs.

Google Play ve Apple Store bu alanda çok zengin seçenekler sunuyor. Mesela bir zamanların popüler oyunu Goat Simulator, bir keçi simülasyonuydu ve şuan bedava. Pc platformundan tanıdığımız Sims ise bir yaşam simülasyonuydu ve halen mobil platformda ücretsiz. Peki daha başka neler var?
Hadi listemize başlayalım!

1) SİMS – Yaşam Simülasyonu
Sims, pc platformunda ücretli satılan bir yaşam simülasyonu. Ancak mobil platformda bedava iki güzel seçenek var. Oyunda seçtiğiniz karakterlerin hayatını yönlendiriyor ve kendi sanal dünyanızı kuruyorsunuz.

2) Construction Simulator 2 – İnşaat Simülasyonu
Mobil platformun en iyi inşaat simülasyonu. Alternatif olarak birkaç seçenek daha var fakat Cons Sim 2, grafikleri ve oynanış açısından en güzeli. Oyunun paralı full sürümü indirimlerde 4 TL’ye satılıyor ancak öncesinde ücretsiz sürümünü denemenizi öneririm. Eğer beğenirseniz full sürümü de satın alabilirsiniz.

3) Train Driver 2018 – Tren Simülasyonu
Oynanış, grafikler ve haritası ile harika bir oyun. Hem treninizi sürün, hemde 6 radyo seçeneğinden birini açıp oyuna eklenmiş rahatlatıcı müzikler eşliğinde manzaranın tadını çıkarın. Herkes tren yolculuğunu sevmeyebilir ama ben küçüklüğümden alışkın olduğumdan uzun yolu çok severim. Bu oyunda da atmosfer süper olmuş. Bazen karlı dağlar ve ağaçlar, bazen dereler, köprüler.

4) Take Off Flight Simulator – Uçuş Simülasyonu
Harika bir uçuş simülasyonu. İstanbul’da dahil 21 bölgenin havaalanına, 24 farklı uçakla uçabiliyorsunuz. Oyun hakkında biraz izlenim kazanmak istiyorsanız Youtube videolarına göz atabilirsiniz.

5) Farmer Sim 2018 – Çiftlik Simülasyonu
Yine harika bir simülasyon oyunu. Bu seferkinde çiftlik hayatı yaşıyoruz. Traktör, biçer döver, pulluk, tır vb. araçları alıp ekip biçiyor, ekinleri satıyor ve çiftliğimizi büyütüyoruz.

6) Ultimate Car Driving – Araç Sürüş Simülasyonu
Simülasyon kategorisine girer mi girmez mi tam karar veremedim ama sürüş simülasyonu diyebileceğimiz, haritası ve araç tasarımları ile gayet başarılı bir oyun. Grafik kalitesi ve açık dünya haritası ile Gta5’e en çok yaklaşabilen nadir oyunlardan birisi. Ayrıca oyunun yapımcısı bir Türk. Daha fazla oyunu için bu bağlantıya bakabilirsiniz.

7) SimCity Builder – Şehir Simülasyonu
SimCity, bir şehir simülasyonu. Kendi şehrinizi kuruyor ve yönetiyorsunuz. Biraz strateji simülasyonu olduğu için herkes sevmeyebilir fakat pc platformunda bu tarz oyunları (örneğin Tropico) sevenler için gayet keyifli olacaktır.

8) Taxi Sim 2016 – Taksi Simülasyonu
Biraz eski bir oyun olsa da mobil platformların en iyi taksi simülasyonlarından birisi. Alternatif olarak Crazy Taxi Classic ve Taxi Car Sim Pro 2018’e de göz atabilirsiniz. O oyunlarda güzeller fakat birisi gerçekcilikten öte biraz eğlence amaçlı, diğeri ise sürüş hissiyatı olarak henüz yeterli değil.

9) Proton Bus Simulator – Otobüs Simülasyonu
Mobil platformun en iyi otobüs simülasyonu. Bunun gibi bir sürü oyun var ama grafik olarak, kontrol ve eğlence olarak bundan iyisine henüz denk gelmedim. Çünkü otobüs oyunu yapmak zor iştir. Tasarım olarak, sürüş olarak ayarı tutturamazsanız grafikler iyi olsa da oyun kendini oynatmaz.
>> Proton Bus Simulator Google Play 
>> Proton Bus Appstore’da Yok

10) Truck Simulator USA – Kamyon Simülasyonu
World Truck Driving Simulator yada Euro Truck Driver 2018 yayınlanana kadar bence mobil platformun en iyi kamyon simülasyonu bu. Diğer iki oyun yayınlandığında muhtemelen ikisini kıyaslayıp duruma göre yazımda güncelleme yapacağım ama o zamana kadar bunlarla idare etmeniz gerekiyor.
(Heavy Truck çok fazla reklam gösteriyor, Truck Simulation 16‘nın ise eksikleri çok ve ücretli.)

11) Extreme Forklifting 2 – Forklift Simülasyonu
Forklift sürmek gibi bir hayaliniz varsa bunu masrafsız ve zararsız şekilde yapmanın en güzel yolu.. Uzun süre oynamışlığım vardır ve bu oyunu aynı şekilde Steam üzerinden satın alıp bilgisayarınızda oynama şansınızda var.

12) Revolution Offroad Spin Simulation – Offroad Simulasyonu
Grafikleri ve sürüş hissiyatı ile harika bir oyun. Arazi aracınızı alıp dağ, tepe, engel tanımadan gezmek, verilen görevleri yapmak işinize geliyorsa buyrun işte sizin oyununuz.

13) Rider Skills – Motor Offroad Simülasyonu
Motor sürmeyi seviyorsanız bu oyunu seveceksiniz. Grafikleriyle, oynanış kontrolleri ile başarılı bir motor offroad oyunu. Oyun hakkında biraz daha izlenim edinmek için Youtube videolarına bakabilirsiniz.
>> Rider Skills Google Play
>> Appstore’da Henüz Yok!

14) Ultimate Ocean Simulator – Okyanus Simülasyonu
Oyunun yapımcısı çok değişik ve zeki birisi. Çünkü herkes araçlara yönelmişken kendisi okyanusa yönelmiş, 10 civarı su altı canlısını kontrol edebildiğimiz bu oyunu geliştirmiş. Sadece bununla da kalmamış birçok hayvan içinde farklı farklı simülasyon oyunları geliştirmiş. Okyanus simulatörünü sevmediniz mi? o zaman kurt verelim, aslan verelim, köpek, kedi, dinazor, tilki, ejderha, at, balina, panter, şahin, kartal, sırtlan, yunus balığı, fil, akrep, ayı yada baykuş verelim. Çünkü bu hayvanların hepsine bir oyun yapmışlar. Okyanus simülasyonu dahil tüm oyunlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

15) Goat Simulator- Keçi Simülasyonu
Bu oyunu duymayan kalmamıştır herhalde. O sebeple en sona bıraktım. Birkaç senedir hem masaüstü hemde mobil platformun en popüler oyunlarından birisiydi. Geliştiriciler zengin olup, oyunda gözden düşünce bedava yaptılar. Hala oynamadıysanız aşağıdaki bağlantılardan indirip oynayabilirsiniz.

16) Car Mechanic Simulator – Araç Tamir Simülasyonu
Araç sürmek yerine araç tamir etmeyi tercih edenlerdenseniz sizin içinde bir oyun var. Car Mechanic Simulator, adından da anlayacağınız üzere sadece araç tamiri üzerine geliştirilmiş bir oyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]