Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Son zamanların popüler oyunlarından birisi PlayerUnknown’s Battlegrounds. Kısaca Pubg.. Oyunda 100’e yakın oyuncu, rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlar, istedikleri zaman uçaktan atlar ve paraşütleriyle adanın herhangi bir konumuna inerler. Oyuncuların temel amacı çeşitli yerlerden buldukları çeşitli silahlarla diğer oyuncuları öldürüp, ölmeden en sona kalan oyuncu olmaktır. Oyunda en son hayatta kalan oyuncu ise oyunu kazanır.

Bu tarz oyunları çok sevdiğimi söyleyemem fakat dünya çapında şuan en popüler oyunlardan birisi bu. Tabi durum böyle olunca bir sürüde alternatif çıktı karşısına; Fortnite Battle Royale, H1z1 Auto Royale, The Last One, Last Man Standing, Shattered Skies: Prologue, Stand Out: VR Battle Royale, Free Fire, Guns Royale, Unknown Royal Battle, Knives Out, Rules of Survival vs. vs.
Daha benim bilmediğim sürüyle alternatif vardır eminim.. İnsan hangisini oynayacağını şaşırıyor.

Fakat takım oyununu, mücadeleyi seviyorsanız, online oyunlar ile aranızda iyi ise kesinlikle hepsini bir kez denemeniz gerekiyor. Tabi bunun içinde iyi bir sistem ve bir miktar para gerekiyor. Çünkü bu oyunların bazıları ücretli, bazıları ücretsiz. Siz hangisi size uyuyorsa onları deneyin.

PUBG Mobile
Bu yazımda sizlere Pubg alternatiflerini paylaşacağım fakat öncesinde Pubg’nin orijinal ve ücretsiz mobil sürümünü paylaşmak istiyorum. Çünkü Pubg mobil çok taze. Zaten yazıyı yayınlamak için orijinal oyunu bekliyordum. Bekleyiş sona erdi.
2017 yılında Steam platformunda yayınlanan Pubg, şimdiye kadar sadece pc ve xbox platformundan oynanabiliyordu. Mobil sürümü yok, fakat bir sürü ücretsiz taklidi vardı. Pubg geliştiricisi Bluehole’un Tencent mobile ile birlikte çalışması sonrasında hem Android, hem ios platformu Pubg’nin mobil sürümüne kavuşmuş oldu. Hemde Steam’deki gibi ücretli değil, bedava!
Pubg’nin mobil sürümleri PC sürümü ile birebir aynı. Grafikler açısından da fena sayılmaz. Oyunu Android sistemlerde Android 4.3 ve üzeri sürümlere yükleyebiliyorsunuz fakat geliştiriciler tarafından Android 5.1 ve en az 2 gb ram tavsiye ediliyor. Ayrıca Türkiye’de yeni erişime açıldığından bazı cihazlarda yükle butonu görünmüyor.
Apple ios tarafında ise İos 9.0 sürümü ve üzeri desteklenirken, geliştiriciler tarafından İphone 6 ve sonrası cihazlar öneriliyor.
Oyun birçok cihaz tarafından destekleniyor fakat desteklenmeyen cihaz ve model sayısı da epey fazla. Durum böyle olunca alternatifler kıymete biniyor. Gelin şimdi Pubg alternatiflerinden birkaçına bakalım.

PUBG Mobil Alternatifleri 

Alternatif 1: Hopeless Land: Fight for Survival
PUBG’ye epey benzetilmiş başarılı bir alternatif. Hatta ondan daha iyi özelliklerde var. Benim şimdiye kadar en uzun süre oynadığım ve hatta son ikinciliğe kaldığım oyunda diyebilirim. Canım çok fazla gitmese birinci bile olabilirdim.
Oyunda helikopter var, arabalar var, hava saldırısı var ve benim konuya yabancı olduğum birkaç özellik daha var. Bence Pubg için düşük performans cihazlarda bile kasmayan harika bir alternatif.

Alternatif 2: Survival Squad
Pubg alternatifleri arasında benim sevdiğim ikinci alternatif. Hem büyük dosya indirmiyor, hem güçlü cihaz gereksinimi yok hemde epey bir oyuncusu var. Fakat gel gör ki bazen sunucu sorunları çıkabiliyor.

Alternatif 3: Knives Out
Gayet başarılı bir mobil alternatif. 200 milyon oyuncusu olduğu iddia ediliyor. Oyuna baktığınızda Pubg’nin orijinali sanabilirsiniz ve birçok oyuncu tarafından da gayet seviliyor.
Oyunun en kötü yanı 1.5 gb kadar bir dosya indiriyor olması.

Alternatif 4: Rules of Survival
Bir önceki oyunun geliştiricilerinden bir başka Pubg alternatifi. Bu oyunda maksimum 160 oyuncuya izin veriliyorken, Knives Out’da limit en fazla 100 oyuncu. Herkesin farklı zevkleri olduğundan bazısı bunu, bazıları da diğer oyunu seviyor.

Alternatif 5: Survivor Royale
İlk iki alternatif oyunun geliştiricisi NetEase Games’in bir diğer Pubg alternatif oyunu. Bu tarzın ne kadar sevildiğini biliyorlar, bu tarzdan para kazanmayı kafaya koymuşlar ve güzel bir seri oluşturarak oyun içi satın alımlar ile ayakta duruyorlar. Bu oyununda tıpkı diğerleri gibi 100 milyona yakın oyuncusu mevcut.

Alternatif 6: Garena Free Fire 
Mobil oyuncular tarafından sevilen bir başka Pubg alternatifi. Bu oyunda oyuncu sınırı 50 ve oyunun İos 8.0 sürümlerine dahi yüklenebilmesi bir artı özellik. Oyun birkaç milyon oyuncu tarafından oynanmış fakat aktif oyuncu sayısını bilemiyorum.

Alternatif 7: Grand Battle Royale: Pixel War 
Minecraft tarzı piksel piksel oyunları sevenler için Minecraft’ın Pubg versiyonu. Piksel grafiklerle hoş durmasa da düşük performanslı cihazlarda bile çalışabilmesi açısından gayet güzel bir seçenek.

Alternatif 8: Last Battleground: Survival
Grafikleri ve oynanış açısından gayet başarılı bir oyun fakat tek kötü yanı sadece Android platformuna yayınlanmış olması. Oyunun Apple ios versiyonu henüz yok. (Yada benim haberim yok.)

Alternatif 9: Fortnite Battle Royale
Pubg’nin geliştirilmesini sağlayan UE4 grafik motorunun sahibi EpicGames’in Pubg’ye alternatif geliştirdiği oyun Fortnite’in mobil versiyonu. Oyun henüz mobil platformlarda yayınlanmadı fakat İos için gün sayıyorlar. Android sürümü de daha sonra yayınlanmış olacak. Oyun yayınlandığında muhtemelen Pubg mobile’in en dişli rakiplerinden birisi olacak. Tabi pc platformundaki gibi sorunları, yüksek sistem ihtiyacı olmaz ise..
>> Appstore Bağlantısı
>> Android için Henüz Yayınlanmadı.

Alternatif 10: Battle Online Survival Island
Düşük performanslı cihazlarda dahi oynanabilecek, online’da hala oyuncusu olan ve ufak dosya boyutuna sahip bir oyun. Tabi birçok eksiği de mevcut.

YENİ: Project Battle
Knives Out ve Rules of Survival oyunlarının yapımcısından yeni bir hayatta kalma oyunu. Oyun henüz yayınlanmış değil fakat şimdiden harika görünüyor.

Daha bir sürü mobil alternatif var ancak listede paylaştıklarım onların arasından en iyiler. Daha fazla mobil alternatif olarak şunlara da bakabilirsiniz; Battleground’s Survivor: Battle RoyalePixelfield – Battle Royale FPSCar’s Battle RoyaleBattle Royale 3DPixel Unknown Battle GroundDesert BattlegroundGalactic Survival RoyaleRules of Battle Royal Online Survival
Not: Bazı oyunlar her ne kadar iyi grafiklere sahip olsalar da online oynamaya gelince oyuncu kıtlığı yaşayabiliyorlar. Örneğin Battle Royale 3D gayet iyi fakat oyuncu sıkıntısından oynamaya başlayamıyorsunuz. Aynı şekilde Galactic survival royale’da oyuncu kıtlığı olan oyunlardan.
Fakat Desert Battleground’da öyle bir sorun yok. Çünkü o offline bir hayatta kalma oyunu.
PUBG PC Alternatifleri 
Pubg ve mobil alternatiflerini listelemiş iken pc alternatiflerini atlamak olmaz. Yazının başında hatta birkaçının ismini paylaşmıştım zaten..

Alternatif 1: H1Z1 Auto Royale
H1Z1 eskiden ücretli olan bir hayatta kalma oyunu idi. Pubg’nin başarısı sonrasında H1Z1 Auto Royale modu ile ücretsiz hale geldi.

Alternatif 2: Fortnite Battle Royale 
Her ne kadar ben sevmesem de birçok oyuncunun beğendiği bir Pubg alternatifi. Oyun henüz Steam platformunda yok ve ilerleyen süreçte de gelmeyeceği söyleniyor. Oyuna dair inceleme yazıma yazının sonundan ulaşabilirsiniz.

Alternatif 3: The Last One, Last Man Standing
Steam platformunun ücretsiz Pubg alternatiflerinden bir diğeri. Biraz bug’lı, biraz az oyunculu fakat başarılı bir oyun.

Alternatif 4: Shattered Skies
Bir aralar Steam’de görür gibi olduğum fakat az önce arattığımda bulamadığım başarılı Pubg alternatifi. Oyunu client aracılığı ile web sitesinden indirip oynayabilirsiniz. Yada oynamadan önce Youtube videolarına bakabilirsiniz. [Oyun siz eriştiğinizde erişime kapatılmış olabilir yada yeni bir sürüm için eski sürümü kaldırmış olabilirler.]

Alternatif 5: Stand Out VR Battle Royale
HTC Vive, Oculus Rift veya Windows Mixer Reality sanal gerçeklik ürünlerinden birine sahip olanlar için harika bir deneyim sunabilecek olan Pubg alternatifi. Fakat bu oyun ücretsiz değil, Steam satış fiyatı 40 TL. Tahmin edebileceğiniz üzere bu kadar engel sebebi ile oyuncu sayısı da diğerlerine göre epey az.

Benim önerebileceklerim şimdilik bunlar. Daha fazla alternatif bulduğumda yazımda güncelleme yapacağım fakat sizinde bildiğiniz, önermek istediğiniz yada paylaştıklarım alternatifler için eklemek istedikleriniz olursa yazı altından yorum olarak yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]